سلامت نیوز : خیلی از افراد دوست دارند بدانند که مهمترین داراییهای گوشتهای قرمز چیست و مصرف این ماده غذایی، بیشتر به کدام گروه از افراد، توصیه میشود؟
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتگو با «سلامانه» در این مورد میگوید: «بد نیست بدانید که گوشتهای قرمز بیشتر به دلیل دارا بودن ویتامین B12، روی و آهن مورد توجه متخصصان هستند. بههمین دلیل هم مصرف این گروه از گوشتها برای افرادی که بیشتر در معرض کمبود آهن و ابتلا به کمخونی قرار دارند، توصیه میشود. معمولا چنین افرادی، خانمهای در سن باروری و دختر خانمها هستند. در این میان، مصرف حجم مناسبی از گوشتهای قرمز در طول روز، به خانمهای در سن باروری، بیشتر از سایر افراد جامعه توصیه میشود.»
این استاد دانشگاه تهران افزود: «معمولا ما روزی 3-2 سهم، یعنی معادل 90-60 گرم گوشت را در رژیم روزانه افراد میگنجانیم. حالا بهتر است که رژیم روزانه خانمهای در سن باروری و دختر خانمهای در سن رشد، حداقل حاوی یک سهم گوشت قرمز که حدود 30 گرم میشود، باشد. این افراد میتوانند باقی سهم خود را با مصرف گوشتهای سفید، تخممرغ یا حبوبات تامین بکنند.»
وی یادآور شد که برای مصرف گروههای مختلف غذایی، نمیتوان نسخه واحدی برای تمام افراد جامعه پیچید و توصیههای کلی هم نمیتوانند برای همه انسانها، کارآمد باشند. با این حال، بدن آقایان بعد از رسیدن به سن 25 سالگی و بدن خانمها هم پس از یائسگی، نیازی به گوشت قرمز ندارد و این افراد میتوانند سایر گوشتها یا حتی تخممرغ و لبنیات را در برنامه غذاییشان داشته باشند.
پیشنهاد سردبیر
-
پیامدهای روانشناسی زرد به روان جامعه
روانشناسی زرد، پدیده جدیدی نیست اما در سالهای گذشته با افزایش گرایش مردم به فضای مجازی و در مقابل بالابودن تعرفههای مشاوره و روانشناسی، روانشناسی زرد با استقبال زیادی روبهرو شد.
-
چرا سنگ کلیه در ایران شیوع بالایی دارد؟
ایران در منطقه کمربند سنگ قرار دارد و با توجه به گرم و خشک بودن آب و هوای منطقه، شیوع سنگ کلیه هم بسیار بالاست.
-
چگونه دستهای آلوده فاجعه میسازند؟
برخی ویروسهای تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-19 از طریق قطرات تنفسی منتقل میشوند؛ اما اگر این قطرات روی سطوح بنشینند و فرد با دست آن را لمس کند و سپس به دهان یا بینی بزند، امکان انتقال وجود دارد.
-
مصرف مکملها برای این گروه ضرورت ندارد
آیا مکملهایی که میخوریم در سلامت ما تأثیر دارند
-
تحول در ایمنی و بهداشت حرفهای با تکیه بر هوش مصنوعی و تعاملات بینبخشی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد که برای ارتقای ایمنی و بهداشت حرفهای در کشور، بهرهگیری از فناوریهای نوین، تقویت تعاملات بینبخشی و توسعه زیرساختهای الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است.
-
افزایش خطر زایمان زودرس با بیماری کبد چرب در بارداری
نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلالات متابولیک، خطر بیشتری برای زایمان زودرس دارند. این خطر حتی با وجود شاخص توده بدنی بالا نیز همچنان قابل توجه است.
-
عینک آفتابی؛ انتخابی ساده، محافظت کامل از چشمها
استفاده از عینک آفتابی نه تنها یک انتخاب مد است، بلکه ابزاری ضروری برای حفاظت از چشمها در برابر تابش مضر اشعه فرابنفش خورشید به شمار میرود. حتی عینکهای ارزانقیمت هم میتوانند از چشمهای شما در برابر این خطرات محافظت کنند.
-
چرا در خواب حس سقوط میکنیم؟
آیا تا به حال هنگام خواب احساس کردهاید که از جایی بلند در حال سقوط هستید؟ این تجربه عجیب بهطور معمول ناشی از تکانهای خواب است که به حرکات غیرارادی عضلات مربوط میشود. در این مقاله به بررسی دلایل این پدیده و راههای پیشگیری از آن میپردازیم.
نظر شما